Kamal Kharmach

ZA 23.09.2023 • 't Vol Bekske TONGERLO (Bree)

Ticketverkoop begint op 01-08-2023 00:00 CET
KAMAL KHARMACH

Kamal Kharmach is een vaste waarde in de stand-up comedywereld. In 2014 charmeerde hij, na amper één jaar als stand-upper, de jury van Humo’s Comedy Cup. Als zwaarlijvige knuffelallochtoon bereikte hij toen schijnbaar moeiteloos de finale. Intussen staat de ex-teddybeer een pak scherper, maar aan aaibaarheid heeft hij niet ingeboet. Kamal is namelijk geen brulboei of angry young man, maar een pacifistische positivo met humor als enige wapen om zijn publiek met de neus op maatschappelijke wantoestanden te drukken.

Vroeger, als journalist bij jongerenpersagentschap StampMedia, botvierde hij zijn sociale bevlogenheid met zijn pen, en tussendoor ook even in de ether, met zijn wekelijkse brief in de JOE FM-rubriek Kamal klaagt. Maar tegenwoordig is het podium veruit zijn belangrijkste biotoop. Zo verzorgde hij in 2015 het voorprogramma voor alle try-outs van Michael Van Peel.

Kamal put voor zijn observaties vooral inspiratie uit zijn ervaringen als jonge Vlaamse Marokkaan, sociaal werker, stadsbewoner en voormalige morbide obees. Het leverde hem de volgende vergelijking op: “Een hedendaagse Sartre met het retorisch talent van de sofistische filosofen”.

Wat dat precies wil zeggen, is hem ook niet helemaal duidelijk, maar wie hem aan het werk zag of hoorde in De Quiz van het Jaar, De Allesweter of De Slimste Mens, Van Gils en Gasten of De 3 Wijzen weet dat het zoveel betekent als: intelligent, ad rem en geestig.

In 2017 tourde Kamal door het Vlaamse land met zijn eerste volavond comedy voorstelling ‘De Schaamte Voorbij’. Die voorstelling was één van de meest succesvolle debuten die comedy in Vlaanderen ooit kende.

Vanaf 2020 zoekt Kamal Kharmach in het succesvolle Eén-programma Andermans zaken naar oplossingen voor ondernemingen in nood. 

Sinds 2019 mag Kamal zich ook conferencier noemen. In het verleden had hij altijd al een goed gevoel voor het op de korrel nemen van actuele tegenstrijdigheden. Maar de tijd was aangebroken voor nog meer, nog actueler, nog relevanter en vooral nog grappiger! Onder de titel 'Mag ik even?' fileerde hij de gebeurtenissen van het jaar. Met ruim 800.000 kijkers op Canvas, werd hij ook een waar kijkcijferkanon. In 2020 mocht hij dat nog eens overdoen en was het weliswaar nog een groter succes! Met 1,1 miljoen kijkers voor de eindejaarsconference op Eén. In 2021 nam hij voor de derde keer de eindejaarsconference voor zijn rekening met 'Mag ik even? 2021'. De reacties waren laaiend enthousiast. En dit zal hij in 2022 zeker en vast overtreffen! Kamal Kharmach brengt 'Mag ik even?' 2022.

Datum & Tijd
zaterdag september 16, 2023
20:30 23:55 (CET)
Locatie

'T Vol Bekske

Keyartstraat 29
3960 Bree
België
+32 479 75 58 52
info@tekenburogeelen.be
Krijg de routebeschrijving
Organisator

'T Vol Bekske

+32 479 75 58 52
info@tekenburogeelen.be
DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.